fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

Eerbetoon aan de Straatdoden 25/05/2022

Op woensdag 25 mei 2022 werden in het Brusselse stadhuis 76 straatdoden herdacht. Het collectief Straatdoden zorgde in samenwerking met Stad Brussel voor een waardig afscheid van zij die op straat leefden of er ooit leefden, onze medemensen die geen vaste verblijfplaats hadden, en dikwijls de bittere armoede kenden.

Als vrijzinnig humanisten zijn wij overtuigd dat elke mens evenwaardig is en menswaardigheid verdient. Toch is er die realiteit dat velen uit deze boot vallen, en niet alleen in Brussel. Als vrijzinnig humanisten doet dit pijn. Als mens zijn wij onlosmakelijk verbonden met elke andere mens. We zijn ons bewust van het gegeven dat wij als mens niet altijd die andere mens kunnen bereiken. Binnen het interlevensbeschouwelijke aspect binnen deze herdenking op 25 mei 2022, waaraan wij als huisvandeMens Brussel deelnamen, werd de nodige aandacht gegeven aan het menselijke en menswaardige voor zij die nu geen stem meer hebben. Niet alleen dit is onze morele plicht, maar ook de erkenning van hun leven en hun verhaal. We erkennen de pijn en het verdriet die hun familie en vrienden voelen.

 

Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn