fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

Saintklet x Dwaalzin – workshop drugs + film Climax

Saintklet en Dwaalzin bundelen deze zomer voor het eerst de krachten. Samen stelden we een informatief programma op rond druggebruik.
Op een laagdrempelige, educatieve en open manier gaan we in op druggebruik, de effecten en gevaren hiervan. Afsluiten doen we met een filmavond.

19u – Workshop van Fedito BXL en Drugstories

Fedito BXL is de Brusselse federatie van Instellingen voor Verslaafden. 28 instellingen zijn actief in het informeren, preventief werken, risicovermindering en zorg/begeleiding in het gebruiken van psychoactieve middelen en verslavingen. Samen met enkele partners voeren zij de campagne #STOP1921 om de gedateerde drugwet in België te ‘vieren’. Oliver Taymans van Fedito BXL geeft meer uitleg over de campagne en haar doelen.

Drugstories is een initiatief waarmee Luc Rombaut de taboes rond drugs wilt deconstrueren. Door objectieve informatie te geven bespreekt hij verschillende soorten drugs, de effecten en risico’s ervan in de hoop dat het publiek hierdoor een kritische bril kan opzetten rond dit thema. De workshop heeft als focus cannabisgebruik en meerbepaald de wetgeving errond, de fysieke en psychologische risico’s en hoe deze te verminderen.

21u – Cineclub – Climax (2018)

Climax is een psychologische horrorfilm die een Franse danscrew volgt in een dagenlange repetitie in een verlaten school. Na een laatste succesvolle repetitie slaat de sfeer van hun after-party snel om wanneer de sangria gemixt wordt met LSD. De film geeft het effect hiervan op de verschillende mensen weer, gaande van euforisch tot geïrritieerd, verward en psychotisch.

 

Praktisch:

  • Waar? huisvandeMens Brussel (Sainctelettesquare 17, 1000 Brussel)
  • Aanvang om 19u

Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn