fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

Under Pressure sofagesprek (online): Racisme & Activisme

Tijdens deze gespreksavond kruisen Maarten Boudry en Dyab Abou Jahjah de degens over racisme en activisme.
👉 Is er sprake van structureel racisme en white privilege in ons land? Zo ja, op welke manier? Hoe moeten we als burger en als maatschappij hiermee omgaan?
👉 Wat te denken van de Black Lives Matter-betogingen die ook ons niet vreemd zijn? Is de focus op huidskleur noodzakelijk of contraproductief?
👉 Heb je zelf prangende vragen? Stel ze via de chat en discussieer mee!
Je kan je hier kosteloos inschrijven!
——————————————————————————
Bio sprekers
MAARTEN BOUDRY is wetenschapsfilosoof en houder van de Leerstoel Etienne Vermeersch aan de UGent. Zijn meest recente boeken zijn ‘Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat’ (2019) en ‘Alles wat in dit boek staat is waar (en andere denkfouten)’ (2019), dat hij samen met Jeroen Hopster schreef. Hij schrijft regelmatig voor NRC Handelsblad, De Morgen, De Standaard, Volkskrant, The Independent, Knack, Trouw…
DYAB ABOU JAHJAH richtte in 2000 de Arabisch-Europese Liga (AEL) op, die een grote impact had op het politiseringproces van een hele generatie Belgen met migratieroots. Tussen 2014 en 2017 was hij vast columnist bij De Standaard. Hij was ook te gast bij de Nederlandse show Zomergasten in 2016. Zijn laatste twee boeken zijn: De Stad is van Ons (2014, Pelckmans) en Pleidooi voor radicalisering (2016 De Bezige Bij). Hij werkt momenteel aan een nieuw boek over “Gekwelde Identiteiten”.
KRIS MARTENS is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en loopbaanbegeleider. Daarnaast heeft hij ook een staffunctie bij Overlegplatform Geestelijke Gezondheid en is hij bestuurslid bij Effectief Altruïsme Vlaanderen en SKEPP. Ook als moderator doet hij regelmatig dienst.
——————————————————————————
Voor meer nieuws omtrent onze boeiende debatten en vind je hier.
Klik hier om je kosteloos in te schrijven.

Schrijf je in

Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn