fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

Under Pressure sofagesprek (online): over Artificiële Intelligentie & Ethiek

Under Pressure is een reeks taboedoorbrekende sofagesprekken (online) rond diverse maatschappelijke thema’s. Op 30 november om 20u gaan Vincent Buekenhout en Berg Severens met elkaar in gesprek over de ethische dimensies van artificiële intelligentie. Je kan je hier kosteloos inschrijven.
Onze digitale samenleving evolueert steeds sneller. Artificiële intelligentie is geen ver-van-ons-bedshow meer. Dit noopt ons na te denken over de rol van artificiële intelligentie in ons dagelijkse leven.
Vraagstukken die je mag verwachten:
👉 Hoe gaan we om met de mogelijkheden van artificiële intelligentie op een ethisch verantwoorde wijze?
👉 In een steeds meer evoluerende technologische samenleving, stellen we ons de vraag hoe het met onze privacy is gesteld?
👉 Worden bepaalde vrijheden en rechten bedreigd? Zo ja, op welke manier en wat kunnen wij, als burger, hieraan doen?
——————————————————————————
Bio sprekers
VINCENT BUEKENHOUT is Ethical AI consultant en Data Protection Officer bij VDAB.
BERG SEVERENS is de oprichter van Mauhn, het eerste Belgische bedrijf dat een eigen ethische commissie heeft met vetorechten. Deze ethische commissie ziet erop toe dat de AI-technologieën binnen Mauhn op een veilige manier ontwikkeld worden. Het doel is om met dit bedrijf (dat momenteel vier mensen telt) een ethische voorbeeldrol te spelen binnen de AI community.
PETER BREMS (moderator) studeerde geschiedenis en filosofie aan de KUL. Sindsdien werkt hij als journalist voor de VRT (sinds 2006) en publiceerde verschillende onderzoeksrapporten voor Terzake, Koppen en Panorama. Voor Panorama maakte hij prijswinnende rapporten over het smokkelen van Afghaans antiek, zwart geld in Belgisch voetbal en de lobby tegen Europese privacy-regels.
——————————————————————————

Voor meer nieuws omtrent onze boeiende debatten en lezingen:

https://www.facebook.com/UnderPressureHvdM
Je kan je hier kosteloos inschrijven.

Schrijf je in

Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn