fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

Het Laatste Wensenboekje

Dit is een boekje waarin je je laatste wensen kwijt kan. Veel mensen vergeten liever dat er ooit een einde aan hun leven komt en laten het na om beslissingen en praktische zaken rond het levenseinde te regelen. Heel begrijpelijk uiteraard, maar dit kan leiden tot verwarring, discussies en dilemma’s bij nabestaanden, die op dat moment emotioneel voor zware beslissingen staan.

In onze huizenvandeMens ontmoeten we vaak mensen die alles op een rijtje willen zetten en hun afscheid in eigen handen willen nemen. We komen met dit boekje graag tegemoet aan deze groeiende vraag. Het is opgevat als planner en kan houvast bieden.

Vul dus gerust in wat je wil. Misschien helpt het om zaken te regelen of om het gesprek met je omgeving aan te gaan. Het kan een hulpmiddel zijn bij het nadenken over wat jij persoonlijk betekenisvol vindt en een steun/aanzet bieden tot gesprek met anderen.

En mocht je hierover tevens graag een gesprek hebben met een vrijzinnig-humanistisch consulent, maak dan een afspraak in het huisvandeMens Brussel door te mailen naar brussel@demens.nu of te bellen naar 02 242 36 02. Zoals bij al onze dienstverlening is ook dit kosteloos.

Je kunt het boekje hier downloaden en digitaal invullen of printen. Bewaar het op een veilige plek en maak duidelijk dat het bestaat. Zo kan men rekening houden met jouw laatste wensen. Misschien wil je ook één of meerdere kopieën maken voor jouw nabestaanden en/of mensen die je vertrouwt.

Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn