fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

We zijn er voor jou

Klasbezoek

Tijdens een klasvoorstelling laten we je leerlingen nadenken over zingeving, waarden en de plaats van levensbeschouwing in onze samenleving.

Klasvoorstelling vrijzinnig humanisme

Het vrijzinnig humanisme, wat is dat eigenlijk? Nodig een medewerker van het huisvandeMens Brussel uit in je klas voor een voorstelling van onze levensbeschouwing.  Laat zo je leerlingen kennismaken met de waarden, uitgangspunten en praktische invulling van het vrijzinnig humanisme. Een klasvoorstelling duurt meestal ongeveer één lesuur, maar de duur is bespreekbaar.

Nadenken en dieper kijken

Tijdens een klasvoorstelling laten we je leerlingen nadenken over zingeving, waarden en de plaats van levensbeschouwing in onze samenleving. Daarvoor gebruiken we een interactieve en multimediale presentatie, afwisselende werkvormen en spel.

Is vrijzinnig humanisme nieuw voor je leerlingen, dan verruimt zo’n klasvoorstelling hun wereldbeeld. Kennen je leerlingen het vrijzinnig humanisme al? We dagen hen uit om dieper te kijken en vertellen hen over de mogelijkheden binnen de vrijzinnige gemeenschap. Tolerantie tegenover andersdenkenden staat centraal tijdens onze klasvoorstelling.

Je bent met elke klas welkom, tot welke koepel je school ook behoort. We passen onze klasvoorstelling aan aan de leeftijd van je leerlingen.

Op school of in het huisvandeMens Brussel

Jij en je leerlingen zijn van harte welkom in het huisvandeMens Brussel. Is een verplaatsing moeilijk? Dan komen we graag naar je klas, zolang je school binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ligt.

Wanneer?

Vanaf het schooljaar 2019 – 2020 kun je enkel tijdens twee periodes een klasbezoek inboeken. Deze periodes zullen in het voor- en najaar vallen. De exacte data worden zo snel mogelijk hier gepubliceerd.

Vraag hier een klasvoorstelling aan
Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn

Wat kunnen we nog voor jou betekenen?

Bekijk ons overzicht.

We zijn er voor jou