fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

BreinBar – Euthanasie

//Inschrijving vereist//

Euthanasie is in de meeste landen bij wet verboden en wordt vervolgd als een misdrijf. België was in 2002, na Nederland, het tweede land waar euthanasie onder strikte voorwaarden gelegaliseerd werd. Twee derde van de Belgen die voor euthanasie kiezen zijn ouder dan 70 jaar. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met euthanasie bij minderjarigen of bij psychisch lijden? En wat betekent voor jou de term ‘een voltooid leven’?

Prof. Wim Distelmans gaat met dr. Lieve Thienpont en Brussels minister Sven Gatz in gesprek over euthanasie, het recht op zelfbeschikking en het recht op een waardig levenseinde. Daarna wordt het debat – coronaproof – opengetrokken en krijgen deelnemers de kans om te praten en kritisch te reflecteren met de sprekers. Naast food for thought, voorzien we voor iedereen iets lekker vegetarisch om van te smullen.

SPREKERS

//Prof. Wim Distelmans//
Oncoloog, hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel en voorvechter voor de erkenning van palliatieve zorg en voor de mogelijkheid om euthanasie te kunnen laten uitvoeren.

//Dr. Lieve Thienpont//
Psychiater, therapeut en LEIFarts. Dr. Thienpont is voorzitter van vzw Vonkel/LEIFpunt Gent waar mensen terecht kunnen met levenseindevragen. Ze werd vrijgesproken op het euthanasieproces van Tine Nys.

//Minister Sven Gatz//
Brussels minister van Financiën & Begroting, Meertaligheid, Nederlandstalig onderwijs en Ambtenarenzaken. Zijn moeder overleed in 2007 na euthanasie, zijn vader in 2013 nadat hij om palliatieve sedatie had gevraagd.

Nodig geïnteresseerden uit via het Facebookevent.

Schrijf je in

Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn