fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

Docufilm “Marieke – addicted to life”

“De film is niet alleen een portret van een uitzonderlijk persoon geworden, maar ook een verhaal over zelfbeschikking.” – De Morgen

Grappig, charismatisch en met een ijzeren wil, zo kennen we de paralympische rolstoelatlete Marieke – Wielemie – Vervoort die met haar euthanasieaanvraag in 2008 besluit zelf de controle in handen te nemen over haar pijnlijke degeneratieve ziekte. Bevrijd door de wettelijke toestemming om te sterven, bloeit de atlete in het laatste hoofdstuk van haar leven helemaal open, wordt ze wereldkampioen en wint ze olympische medailles in Londen (2012) en Rio (2016). Marieke sterft op 22 oktober 2019, 11 jaar na haar euthanasieaanvraag.

Prof. dr. Wim Distelmans leidt de documentaire in. Oncoloog, professor palliatieve geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel en voorzitter van de Commissie Euthanasie Wim Distelmans was een belangrijke steun en toeverlaat voor Marieke Vervoort. In zijn meest recente boek ‘Het levenseinde in eigen regie’ pleit Wim Distelmans voor een aantal concrete aanpassingen aan de intussen twintig jaar oude euthanasiewet.


Praktisch:

Aula Piet Brouwer, Campus Jette, Vrije Universiteit Brussel

Laarbeeklaan 103, 1090 Jette

Maandag 16 oktober 2023 om 19:30 uur

(onthaal vanaf 19:00 uur)

Parkeren kan op de parking van VUB Campus Jette: registreren (verplicht) via deze link

 

Schrijf je in

Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn