fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

Filmvertoning ‘Un Triomphe’ & debat participatieve projecten binnen Brusselse gevangenissen

— Gratis activiteit, inschrijving vereist —

Hoe kan de stem van mensen in detentie naar buiten gebracht worden, over de gevangenismuren heen? Kunnen participatieve projecten zoals theaterwerk en een belangengroep het leven binnen gevangenismuren aangenamer maken en gedetineerden beter voorbereiden op een volwaardig leven in de maatschappij?

Op deze koude winteravond nodigen we je van harte uit om neer te ploffen in een zaal van cinéma aventure en meer te weten te komen over initiatieven binnen de Brusselse gevangenissen. Laat je mee op sleeptouw nemen door de Franse komedie ‘Un Triomphe’ en het sofagesprek over het belang van participatieve projecten binnen detentie.

19u00: Verwelkoming met gratis drankje

19u30: Sofagesprek met

  • Cliff Schenoff – Penitentiair beambte gevangenis van Sint-Gillis (onder voorbehoud)
  • Wim Ipers – Centrum voor Basiseducatie Brusseleer (Gevangenis Sint-Gillis & Vorst)
  • Wouter Wanzeele – Hulpverlener Brusselse gevangenissen (Psychotherapie BRUG)
  • Louise Tighe – Criminologe (Stage gevangenis Sint-Gillis)
  • Gemodereerd door Jan Kuilman, vrijzinnig humanistisch consulent (SMBG)

20u10: Filmvertoning Un Triomphe

Om de eindjes aan elkaar te knopen zet de werkloze acteur Étienne een theaterworkshop op in de gevangenis. Verrast door het daar aanwezige talent besluit hij met hen Samuel Becketts beroemde toneelstuk Wachten op Godot op te voeren. De mannen slagen erin zich het stuk al snel eigen te maken en tussen hen en Étienne groeit een unieke relatie. Zo begint een triomfantelijke tournee buiten de gevangenis, die elke terugkeer achter de tralies pijnlijker maakt dan de vorige. Étienne, die eindelijk de kans heeft gekregen zijn talenten te laten zien, is zich ervan bewust dat er elk moment een einde aan het succes kan komen…

Het vertonen van een Covid Safe Ticket is vereist.

Schrijf je in

Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn