fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

In dialoog op de begraafplaats – Hoe kan spel het leven intenser maken?

Ontdek het inspirerende leven van overleden vrijdenkers en laat je op sleeptouw nemen tijdens een speelse wandeling op de begraafplaats van Brussel – inclusief verrassingselement. Een begraafplaats lijkt vaak een donkere en diepdroevige plek. Net die associatie willen we met deze wandelingen doorprikken.

We koesteren de begraafplaats als plek om het taboe om te spreken over de dood te doorbreken en staan bewust een moment stil bij de eindigheid van het leven. De wandeling over ‘de spelende mens’ is de eerste van drie themawandelingen:

Hoe kan spel het leven intenser maken?

“Spel is ouder dan cultuur, want cultuur veronderstelt altijd een menselijke samenleving, maar dieren hebben niet gewacht om hen te leren spelen.” – Johan Huizinga

Spel is een intermezzo, een tussenspel dat het leven aanscherpt. Spelen is veel meer dan enkel bordspelen, theater of sport. Als je goed oplet, zie je spel overal. Heel onze samenleving is doordrongen van speelsheid die betekenis en expressie draagt. Spel is een vrije handeling die een bepaalde dubbelzinnigheid in zich heeft: het is een vrije overgave aan de regels. En eens gespeeld, bevat het nieuwe impulsen voor het leven, een schat om in het geheugen te bewaren.

Het inhoudelijk gedeelte van deze wandeling wordt verzorgd door prof. Jeffrey Tyssens (hedendaagse geschiedenis & funerair erfgoed, VUB).

Er kunnen 15 personen deelnemen aan deze wandeling, je kan je registreren via onderstaande inschrijvingsformulier.

Schrijf je in

Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn