fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

Pink E-ftar

“Samen eten als verbinding in een steeds diversere maatschappij”

Op 17 mei schotelt Jaouad Alloul in samenwerking met RainbowHouse Brussels, PrideFestival Brussels, Pride of Color, Poolhert Productions en het huisvandeMens Brussel jou verschillende hartverwarmende verhalen voor. Duik vanuit je kot mee in de persoonlijke getuigenissen van onder andere Erhan Demirci, Oumayma Hammadi (RainbowHouse Brussels), Yasmina El Boubkari (huisvandeMens Brussel) en imam Ludovic-Mohamed Zahed, openlijk homoseksueel en grondlegger van een Parijse moskee waar holebi’s, queers, trans personen, maar ook atheïsten, welkom zijn. Hendrike Scharmann zorgt voor een verbindend vleugje muziek.

Iedereen is van harte welkom om de livestream van de virtuele iftar te volgen. Deze Pink E-ftar organiseren we met de Pride Weeks in ons achterhoofd en hart. Om te tonen dat er binnen een solidaire gemeenschap geen plaats is voor trans- en holebifoob geweld of discriminatie. Want LGBT+-rechten zijn mensenrechten: iedereen heeft het recht om zijn gender en geaardheid uit te drukken zoals die wil.

Ook in tijden van social distancing is het mogelijk om mensen dichter bij elkaar te brengen, bruggen te bouwen en taboes en stereotiepe denkpatronen te doorbreken.

Jou proberen te overtuigen om deel te nemen aan de iftar doen we niet. Open staan voor de liefde en kennis ervan is altijd toegestaan.

Volg de live stream op zondag 17 mei vanaf 21u00 via het Pink E-ftar Facebookevent.

Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn