fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

28/09/23 _ Samen opkomen voor het recht op abortus voor alle vrouwen!

De toegang tot abortus wordt overal ter wereld bedreigd en Europa vormt daarop geen uitzondering. Verboden en beperkingen op abortus zijn een ernstige aanval op de seksuele gezondheid, de beslissingsautonomie en de rechten van vrouwen.

In 2023 moeten we durven zeggen dat een land dat het recht op abortus beperkt, niet democratisch is en niet strookt met de rechtsstaat.

Daarom is het essentieel om vóór de verkiezingen van 2024 een solidariteitsbeweging tussen de EU-lidstaten op gang te brengen om een gemeenschappelijke boodschap uit te dragen over de risico’s van aantasting van de grondrechten, die in het EU-Handvest en het Verdrag van Lissabon zijn verankerd.

Laten we samen onze stem laten horen en bevestigen dat abortus een essentieel mensenrecht is om de gelijkheid, waardigheid en vrijheid van vrouwen te waarborgen.

Wij zijn solidair met vrouwen overal ter wereld en sluiten ons aan bij de verklaring van de WHO dat “toegang tot veilige abortus een cruciaal onderdeel van de gezondheidszorg is”.

Laten we op 28 september opkomen voor het recht op abortus voor alle vrouwen!

Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn