Tijdens Twist, een kritische vormingsdag voor vrijwillige en professionele jeugdwerkers, gaan we hands-on te werk. Op het menu staat een divers aanbod boeiende workshops; je krijgt nuttige tips & tricks waarmee je meteen aan de slag kan. Inschrijven kan voor een of meerdere workshops.
Je denken verloopt volgens patronen in je hersenen; een handig systeem dat je in staat stelt om uit de wereld wijs te geraken. Maar soms zit je (onbewust) zo vast in bepaalde patronen dat die jou belemmeren. Door creatief te denken, doorbreek je die vastgeroeste patronen. Je maakt kennis met allerlei technieken en oefeningen om out of the box te denken en gaat op zoek naar vernieuwende methodieken om met jongeren rond het thema ‘kritisch burgerschap’ aan de slag te gaan.
Hoe je jongeren warm maakt voor een debat, ontdek je tijdens de workshop debatteren. Via verschillende methodieken kom je op een interactieve manier te weten hoe je met een groep jongeren aan de slag kan, en hen zowel binnen het onderwijs als ver daarbuiten laat proeven van de debatmicrobe.
Je hoort het overal: genderneutraal zijn. Wij dompelen je onder in de wereld van geslacht, gender, expressie en aantrekking. Samen gaan we dieper in op identiteit en privileges en ontdekken we hoe het komt dat genderinclusiviteit zo in is!
Tijdens deze workshop achterhaal je wat kunst voor jou betekent. Je gaat op zoek naar allerlei verbanden en staat even stil bij kunst en haar rol in actuele hedendaagse thema’s als urbanisatie, vluchtelingenproblematiek en wapenhandel.
Een groep staat of valt met zijn dynamiek en is voortdurend in beweging. De groepsdynamiek is afhankelijk van het aantal ‘volgers’, ’trekkers’ en ‘remmers’ die de groep vormen. Maar als begeleider heb je ook een grote invloed op het groepsdynamisch proces. Je basishouding, begeleidersstijl en manier van communicatie spelen hier een cruciale rol in. Tijdens de workshop groepsdynamica reiken we je denkkaders en handvaten aan, om een constructieve, positieve en oplossingsgerichte groepscultuur te creëren, waarbij we de focus leggen op een jonge doelgroep en hun gevoeligheden.
Hoe versterk je je stem aan de hand van Spoken Word als middel van zelfexpressie in de meest rauwe, eerlijke en authentieke vorm? Tijdens deze workshop biedt Samira je de juiste handvaten zodat je jezelf kan uitdrukken in een nieuwe artistieke vorm. Want jouw verhaal mag gehoord worden!
Beleidsmakers, scholen, bedrijven en organisaties hebben de mond vol van interculturaliteit en diversiteit. Toch blijkt het niet altijd vanzelfsprekend te zijn om die mooie woorden in de praktijk toe te passen. Voor veel mensen blijven dit ontastbare begrippen, terwijl anderen niet weten hoe ze om moeten gaan met diversiteit op de werkvloer en in hun omgeving. Aan de hand van concrete tools en vanuit je eigen ervaringen ontdek je de leefwereld van anderen. Het wordt tijd om diversiteit te omhelzen.
Streetart geeft een meerwaarde aan het straatbeeld en doet snelle voorbijgangers stilstaan en nadenken. Met de workshop streetart trekken we volledig de kaart van de het verrassingseffect. Deelnemers screenen eerst de omgeving waarna ze, met papier, karton, touw en krijt in de aanslag, de buurt omtoveren in een sensationele compositie.
Hoe duurzaam gaan we om met onze enige aarde? Wat kan jij doen om minder energie te verbruiken, je consumptie te beperken en voor minder afval te zorgen? Eind 2015 lanceerden de Verenigde Naties een plan voor de wereld: Agenda 2030. Deze agenda bevat 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen om de komende 15 jaar wereldwijd aan duurzame ontwikkeling te werken. Samen met provincie Vlaams-Brabant creëerde De Aanstokerij ‘Missie 2030’, een teamspel dat jongeren over het lot van mens en planeet kritisch doet nadenken.
Inschrijven kan via deze link!
Gratis vegetarische broodjeslunch voor al wie zich inschrijft!