fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

Zelfverdedigingscursus met feministische boksclub Nemesis vzw

Wil jij meer zelfverzekerd over straat lopen of je gewoon eens goed uitleven binnen een veilige context?

Deze zelfverdedigingscursus is een teambuilding activiteit voor vrijwilligers en kandidaatvrijwilligers van het huisvandeMens Brussel en wordt georganiseerd vanuit de actiegroep gendergelijkheid. Iedereen is van harte welkom om tijdens deze activiteit meer te weten te komen over de vrijwilligerswerking van het huisvandeMens Brussel en openstaande vrijwilligersvacatures.

Nemesis Fighting Club is een feministische boksclub die voor vrouwen en genderminderheden een omgeving wil creëren met de nadruk op wederzijdse steun en solidariteit. Door het beoefenen van bokssport leren deelnemers niet enkel de sport op zich, maar leren ze ook ruimte te claimen voor zichzelf, emoties te beheersen en een gevoel van verlamming en hulpeloosheid tegen te gaan. Sport wordt zo een middel tot collectief engagement, waarbij er in een veilige context gepraat kan worden over gevoelige onderwerpen.

Verloop van de workshop:

– Iedereen stelt zichzelf voor in een cirkel
– Korte introductie van Nemesis Fighting Club
– Stretching & warm-up routine
– Basis boksspelletjes als teambuilding
– Bokstraining
– Stretching & cool-down

Voor deze workshop is er geen bokservaring vereist, er wordt gefocust op bokstechnieken voor beginners. De workshop zal doorgaan in het Engels. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Er zal slechts in beperkte mate gewisseld worden van trainingspartners.

Hou zeker onze website in het oog: binnenkort komt er een volledige weerbaarheidscursus aan (toegankelijk voor iedereen, vrijwilligers en externen) waarbij je kan proeven van verschillende gevechtssporttechnieken. Die zal doorgaan op dinsdagen van 19 april tot 7 juni 2022.

Schrijf je in

Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn