fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

Zondagen van het Klimaatherstel

Op zondag 4 december komt filosoof en ecomodernist Thomas Rotthier naar huisvandeMens Brussel. Het onderwerp van deze tweede Zondag van het Klimaatherstel is: “De wereld red je niet door minder, minder, minder.”

Zondagen van het Klimaatherstel

Filosoferen rond klimaat, waarom niet?

Klimaatopwarming. De vraag is al lang niet meer hoe, waarom en hoe erg. Het antwoord daarop is: het is de schuld van ‘je weet wel wie’. Maar, ondertussen (30 jaar IPCC en 27 COP’s later) zat de klimaatopwarming niet stil; ze groeide onder de neus van de mensheid van een smeulend vuurtje uit tot een uitslaande brand, nog nauwelijks te bedwingen.

Zodoende, is er één vraag die al honderd jaar zonder antwoord bleef: wat te doen om de helse spiraal van de klimaatopwarming te stoppen?

Kan klimaatfilosofisch denken helpen om dit laatste vraagstuk op te lossen? In de klassieke en verlichte betekenis. De liefde voor natuur en mens (een tautologie); voor het juiste denken; voor de natuurwetten, te nemen voor wat zij zijn, wat ook voor de mensheid geldt. Met welke ethiek en wereldbeeld? Van de vier vragen van Kant, ons enkel buigend over deze ene: “wat moet de mensheid doen?” Aangevuld met: “nu, concreet en hoe”.

Kortom, samen denken op zijn zondags.

Locatie: huisvandeMens Brussel, Sainctelettesquare 17 1000  Brussel, zaal de Verlichting.

Wanneer:

  • Deuren open: 10.30u.
  • Start: 11u, gevolgd door een lunch.
  • Zondag 4 december 2022. Thomas Rotthier: “De wereld red je niet door minder, minder, minder”.

Inschrijven via brussel@demens.nu of via de inschrijvingslink.

We vragen een bijdrage van 5 EUR voor de lunch, deze zal integraal doorgestort worden naar Clubhouse Brussels vzw -Storten kan op rekeningnummer BE89 7350 4632 7285.

Schrijf je in

Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn