fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

CHAUD

Voor humanistische ondernemers uit Brussel.

Werken aan een beter Brussel? Ik ben CHAUD!

Loop jij rond met een idee om van Brussel een betere plaats te maken, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Of heb je al een sociaal project opgestart, maar wil je het een boost geven? Dan is CHAUD zeker iets voor jou!

Ondernemingsskills bijschaven? Ik ben CHAUD! 

Tijdens vijf sessies brengen experts je de kneepjes van sociaal ondernemerschap bij. Van brainstormfase over het opstellen van een business en financieel plan tot het oprichten van een vzw. Maar ook tips en tricks over werken met vrijwilligers, netwerken en communiceren komen aan bod.

Leren van experts én peers? Ik ben CHAUD!

Tijdens deze interactieve sessies leer je niet enkel van experts, maar ook van de andere deelnemers.  Bovendien hebben we een buddy-systeem van leeftijdsgenoten met expertise op verschillende domeinen. Zij zullen jullie bijstaan om jullie idee helemaal te finetunen. In de weken tussen de sessies kunnen jullie op aanvraag samenkomen in het huisvandeMens of op locaties van partners om verder te werken aan jullie project

Ik weet al genoeg, ik schrijf me in!

Coaching op maat? Ik ben CHAUD!

Na de sessies in oktober en november ben je klaar om je project in de praktijk te brengen. Maar eerst pitch je je plan nog voor een jury om kans te maken op microfunding. Als je wil, ondersteunen we je ook nadien nog verder op maat.

Bouwen aan een samenleving waarin mensen centraal staan? Ik ben CHAUD!

Alle ideeën die tot doel hebben te bouwen aan een beter Brussel en waarbij mensen centraal staan, komen in aanmerking voor dit project. Wil jij het leven verlichten van mensen die op straat leven? De slaagkansen van kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties verbeteren? Het samenleven in deze diverse stad bevorderen? Aan de slag met de vele voedseloverschotten die er zijn? Of heb je een idee om de leefkwaliteit van de Brusselaars te verbeteren? Het kan allemaal. We gaan uit van de filosofie dat alle kleine beetjes helpen. Als vrijzinnig-humanistische organisatie vinden we het wel belangrijk dat de mensen uit de doelgroep actief betrokken worden bij het project en hun eigen keuzes kunnen maken. Twijfel je of jouw idee in aanmerking komt? Aarzel dan zeker niet om Vincent te contacteren (vincent.punie@demens.nu of 0485 07 21 31).

Praktisch

Dit project richt zich op jongeren tussen 18 en 30 jaar. Vanwege de huidige gezondheidscrisis, en om echt interactief aan de slag te kunnen gaan, beperken we het aantal deelnemers tot 10. We selecteren de projecten op basis van kwaliteit, potentieel en originaliteit. Een jury van jongeren en professionals leest alle projectvoorstellen sowieso grondig door en geeft je feedback, ook als je niet geselecteerd wordt om deel te nemen aan CHAUD.

Werk je samen met je vrienden aan jouw sociaal project? Dan vragen we dat jullie maximum 2 vertegenwoordigers naar de sessies sturen. Zij kunnen de expertise die ze opdoen verder delen in jullie groep. Deelnemen aan CHAUD is volledig gratis, maar we verwachten wel dat je meedoet aan minstens de 3 verplichte sessies en de pitch.

Hou alvast de volgende datums vrij:

  • Sessie 1: Concept

Dinsdag 13 oktober van 19u t.e.m. 22u

Aan de hand van een Business Model Canvas kijken we kritisch naar verschillende aspecten van jouw project om het nog sterker te maken.

  • Sessie 2: Business en financieel plan

Dinsdag 27 oktober van 19u t.e.m. 22u

Met de input uit de Business Model Canvas-oefening ga je in deze sessie aan de slag om een business plan op te stellen. Daarnaast bekijken we welke mogelijke bronnen van financiering er zijn voor jouw project.

  • Sessie 3 (facultatief): Vzw-wetgeving

Dinsdag 3 november van 19u t.e.m. 21u

Is uit de vorige sessies gebleken dat een vzw de beste manier is om jouw project vorm te geven? Dan kan je deze sessie volgen om alles te weten te komen over de oprichting ervan. Ook als je al een vzw hebt opgericht, maar je zit nog met vragen, is deze sessie zeker interessant voor jou.

  • Sessie 4: Communicatie en vrijwilligers

Dinsdag 10 november van 19u t.e.m. 22u

Hoe ga je je project bekendmaken aan de wereld? En hoe zorg je voor betrokken vrijwilligers? Dat zijn de vragen die aan bod komen in deze sessie.

  • Sessie 5 (facultatief): Oefenpitch

Dinsdag 24 november van 19u t.e.m. 21u

Deze sessie bereidt je voor op de pitch van volgende week. Je krijgt praktische tips en tricks om jouw project te verkopen.

  • Pitch

Dinsdag 1 december (individueel pitchmoment per project, tijdstip n.t.b.)

Je pitcht jouw project voor een jury en maakt kans op microfunding en verdere ondersteuning op maat.

Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn

Ben je CHAUD? Schrijf je in!

Schrijf je dan voor 4 oktober in. Meer informatie?

Facebook: www.facebook.com/chaud.brussel

Contacteer Vincent op 0485 07 21 31 of vincent.punie@demens.nu.

Ik schrijf me in