fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

Ceremonies in Brussel

Afscheid nemen na een overlijden

Met een vrijzinnig humanistische ceremonie neem je op een mooie manier afscheid. Onze ervaren consulenten helpen je een waardige laatste groet te brengen door een persoonlijke afscheidsviering of begrafenis samen te stellen.

Op vrijzinnige manier afscheid nemen in Brussel

Een verlies kan zeer moeilijk zijn. Zeker wanneer iemand sterft die een speciale rol speelde in je leven. Met een vrijzinnig humanistische ceremonie neem je op een mooie manier afscheid. De consulenten van het huisvandeMens Brussel kunnen je bijstaan en samen met jou een persoonlijke afscheidsplechtigheid schrijven waarin de overledene centraal staat.

Met een vrijzinnige afscheidsviering herdenk je het leven van je geliefde. Vrijzinnig humanisten geloven dat de dood het definitieve einde is, maar dat de overledene in de toekomst betekenis zal blijven hebben voor vrienden en familie. Je kan dit symboliseren in een unieke en persoonlijke ceremonie.

Wij bieden je een persoonlijke dienstverlening

Jij kiest de teksten, de muziek, symbolen. Ook de locatie bepaal jij: in het crematorium, op de begraafplaats, in de aula van het rouwcentrum, … Onze consulent begeleidt je op een professionele manier vanuit de basiswaarden van het vrijzinnig humanisme.

Je bent na de afscheidsplechtigheid, als je wilt napraten, ook welkom in het huisvandeMens Brussel voor een zinsgevingsgesprek.

 

Een afscheidsplechtigheid aanvragen

Er zijn wel enkele voorwaarden

Zo moet je in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wonen, een Nederlandstalige dienstverlening zoeken en jezelf helemaal kunnen vinden in het vrijzinnig humanisme.

Niet helemaal zeker waar onze levensbeschouwing voor staat? Kom er hier meer over te weten.

Woon je niet in Brussel?

Neem contact op met een huisvandeMens in jouw buurt als je niet in het Brussels Gewest woont.

Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn

Wat kunnen we nog voor jou betekenen?

Kijk naar ons overzicht.

We zijn er voor jou