fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

Ceremonies in Brussel

Een Lentefeest voor je kind

De leerkrachten niet-confessionele zedenleer organiseren elk jaar een groot Lentefeest in Brussel. Dat is een ceremonie waaraan kinderen in het eerste of het tweede leerjaar zelf meehelpen en die volledig op hun maat uitgewerkt wordt.

Op vrijzinnige manier de groei van je kind vieren in Brussel

De tijd vliegt voorbij. Net had je nog een baby in je armen, nu stapt je kind het eerste of tweede leerjaar binnen. Gedaan met de kleutertijd. Je kind wordt groter, zelfstandiger en mondiger. Tijdens het Lentefeest sta je stil bij de groei van je kind en toon je aan je omgeving dat jij je kind steunt in zijn of haar ontdekkingstocht. In een vrijzinnig humanistische plechtigheid staat je kind centraal. Muziek, verhalen, gedichten en dans maken vrijzinnig humanistische waarden als vrijheid, respect en gelijkwaardigheid tastbaar.

Het Brusselse Lentefeest: een groepsfeest

De leerkrachten niet-confessionele zedenleer organiseren, in samenwerking met het huisvandeMens en Humanistisch Verbond, ieder jaar een groot groepsfeest in Brussel. Het is een ceremonie waaraan kinderen zelf meehelpen tijdens de lessen niet-confessionele zedenleer en is dus ook bestemd voor kinderen die dit vak volgen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Het Lentefeest is bedoeld voor zes- en zevenjarigen.
Voor twaalfjarigen organiseren we het Feest Vrijzinnige Jeugd
, een groeifeest om de stap naar jongvolwassenheid te vieren.

Er zijn wel enkele voorwaarden

Zo moet je in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wonen, een Nederlandstalige dienstverlening zoeken en jezelf helemaal kunnen vinden in het vrijzinnig humanisme.

Niet helemaal zeker waar onze levensbeschouwing voor staat? Kom er hier meer over te weten.

Vragen en meer info: lentefeest.brussel@gmail.com

Woon je niet in Brussel?

Neem contact op met een huisvandeMens in jouw buurt als je niet in het Brussels Gewest woont.

Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn

Kan je kind niet deelnemen aan het groepsfeest in Brussel?

Stuur een e-mail naar brussel@demens.nu of bel ons op  02 242 36 02. Onze consulenten van het huisvandeMens zoeken samen met jou en je kind een alternatief.

 

Contacteer ons