fbpx
Activiteiten
Aanvraag doen Zoek

1 – 7 maart: Week van de Vrijwilliger

Jullie week

Tijdens de Week van de Vrijwilliger (1 – 7 maart) willen we al onze vrijwilligers bedanken voor hun inzet en organiseren we verschillende activiteiten om elkaar beter te leren kennen en te inspireren.

Leer de projecten van andere vrijwilligers kennen via het online inspiratiemoment of ga thuis zelf aan de slag met slam poetry of creatief schrijven na het volgen van de online workshops.

1 maart: Slam Poetry workshop met Hind Eljadid (17u30 – 19u30) - VOLZET

Tijdens deze online workshop reikt Hind Eljadid je handvaten aan om zelf aan de slag te gaan met poëzie en geeft ze je tips & tricks om je eigen slamtekst uit te schrijven en voor te brengen. Ze focust tijdens deze workshop op het thema ‘identiteit‘ en toont aan hoe jij je eigen verhaal kan omzetten naar inspirerende slam poetry.

Hind Eljadid is een woordkunstenaar uit Antwerpen. Met haar slam poetry beroert ze harten en roert ze gedachten. Haar werk staat bol van de maatschappijkritiek en -bewustwording. Als kunstenaar vindt ze het belangrijk om met een sterke boodschap naar buiten te komen en mensen aan te zetten tot nadenken. Ze geeft workshops, treedt op met haar teksten en bouwde haar eigen platform ‘ZonderWolk’ uit. Deze maand verscheen ‘Kruimeldief’, haar literair debuut met illustraties van haar zus Zahra Eljadid, over de uitdagende jaren die ze achter zich lieten en het verlies van hun moeder.

Schrijf je in

4 maart: Vrije Zinnen - schrijfworkshop met Petit Jean (13u00 - 14u30) - VOLZET

Tijdens deze workshop leer je je creatieve hersenspinsels neer te pennen en te triggeren aan de hand van een aantal praktische en laagdrempelige oefeningen. Daarna kan je zelf thuis aan de slag met pen & papier, misschien zelfs met een beat eronder!

‘Petit Jean’ is het alter ego van Jan Asselberghs, een Brusselse duizendpoot die rapt, slamt en teksten schrijft. In 2016 behaalde hij de publieksprijs in de finale van het Belgisch Kampioenschap Slam Poetry en een jaar later werd hij tweedes in de categorie ‘Lyrics’ op de Spoken Awards in Rotterdam.

Naast teksten schrijven, muziek maken en optreden, geeft Petit Jean ook al jaren workshops over het hele land. Hij gelooft dat iédereen creatief kan schrijven. 

 

Schrijf je in

4 maart: Inspiratiecafé (17u30 - 19u00)

Ben je nieuwsgierig naar wat andere vrijwilligers van het huisvandeMens Brussel zoal uitspoken? Wil je nieuwe en bestaande vrijwilligers beter leren kennen? Plof tijdens dit warm online inspiratiecafé gezellig in je zetel. Enkele vrijwilligers stellen hun projecten voor waardoor je meer te weten komt over vrijzinnige thema’s die tot diep in het hart van onze organisatie gaan.

Drie vrijwilligers(groepjes) stellen hun project voor, daarna ronden we samen gezellig af aan de digitale babbeltoog.

1) CHAUD vrijwilligers – Sociaal ondernemerschapsproject waarbij jonge ondernemers werken aan een warmer Brussel.
2) Mieke – Wilsverklaringen kunnen een communicatiemiddel zijn om na te denken over autonomie en actie te ondernemen voor het recht op een waardig levenseinde.
2) Lieve – Zorgplanning en omgaan met levenseindevragen op maat van een woonzorgcentrum.

Schrijf je in
Deel op Facebook, Twitter, LinkedIn